top of page

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2020

Η τριήμερη επετειακή 20ή διοργάνωση του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2020.


Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Η οργανωτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού αποτελείται από εκπροσώπους των ακόλουθων φορέων: Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.), Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Δ.Ο.Κ.), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.), Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.), Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.), Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο).


Στον φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 907 δείγματα. Επιπλέον στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 εκ- παιδευόμενοι κριτές, ένας σε κάθε επιτροπή γευσιγνωστών. Τα 870 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα, την Βραζιλία και την Κύπρο και τα 37 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία.


Για 20η χρόνια το γραφείο μας υποστήριξε τον Διαγωνισμό, σχεδιάζοντας και παράγοντας τα έντυπα, μετάλλια, αναμνηστικά κλπ. παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες οπτικής επικοινωνίας στην ENΩΣH OINOΠAPAΓΩΓΩNTOY AMΠEΛΩNA THΣ BOPEIOY EΛΛAΔOΣ A.E. που τον διοργανώσε για άλλη μια χρονιά με επιτυχία.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page